čtvrtek 8. ledna 2009

Argentina - Patagonie

Z Puerto Montt jsme se autobusem, jak jinak, presunuli do argentinskeho Bariloche. To me hodne mile prekvapilo tim, jak to tam vypada, a hodne nemile tim, kolik tam co stoji. Do ted jsme vsude cetli, jak je Chile nejdrazsi jihoamerickou zemi a do Argentiny jsme se moc tesili. A ono ejhle .... je tu jeste draz nez v Chile. Alespon v mistech, kde se pohybujeme - tedy Bariloche, Ruta 40, Chalten a Calafate. Ale Bariloche je opravdu krasne mesto, na brehu jezera obklopeneho kopci. Kdyby me tam nekdo vysadil na namesti a nechal me hadat, kde jsem, tak reknu Rakousko ci Svycarsko. Bohuzel se to odrazi v cenach i poctu turistu.

V Bariloche jsme meli jediny cil - najit spojeni na jih do Patagonie do mestecka Chalten, ktere je zakladnou pro treky k Fitz Roy a Cerro Torre. Nakonec se povedlo, ale cesta trvala autobusem 2 dny - z velke casti po nezpevnene ceste. A stalo to skoro 2500 Kc. Nic moc. Musim priznat, ze jsme byli moc radi, kdyz jsme konecne vyrazili na 3 dny na trek.

A ten stal za to!!! Jak se rika, meli jsme vic stesti nez rozumu a cele tri dny nam svitilo slunicko a mi mohli uzivat vyhledy na Cerro Torre i Fitz Roy. Oba "kopecky" patri mezi nejhezci hory sveta .... a urcite pravem. A co vic si prat, nez jeden den mit ze stanu vyhled primo na Fitz Roy a druhy den koukat pro zmenu na Cerro Torre. Pravda, Cerro Torre si s nami chvilku hralo na schovavanou a vypadalo to, ze se z mraku vic nez jen spicickou neukaze ... ale nakonec se krasavec predvedl v cele sve parade. Rozhodne se teto oblasti rika "raj trekaru" pravem. A stravit se tu da vic nez 3 dny.

Ted mirime pres ledovec Perrito Moreno zpet do Chile, na trek k Torres del Paine. Dalsi legendarni trekarska oblast. Tak snad nam bude prat stesticko i tam.

Žádné komentáře: